MIJN HELD: Pippi Langstrumpf

Ja, dat klinkt misschien een beetje gek, mijn held is Pippi Langstrumpf. Stoer, eigenzinnig, slim, positief, onderzoekend en bovenal non-confirmistisch. En ook  filosofisch. Voor mij komt dit allemaal samen in de gevleugelde uitspraak van Pippi in de schoolbankjes: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!  

Read More »

ROOTS & WINGS

There are two things children should get from their parents: Roots and Wings. >  De kunst van loslaten èn basisveiligheid bieden. Goethe zegt het zo:  ‘Zwei Dinge sollen Kinder von ihren Eltern bekommen: Wurzeln und Flügel.  

Read More »

DIT IS MIJN WEG

Noem het training. Noem het coaching. Eigenlijk ben je zelf aan het werk. Leren hoe ik mijn eigen weg kan vinden en creeëren in een wereld die alle wegen al voor je klaar heeft liggen. Denk aan de structuren van het onderwijs of waarden & normen over ‘hoe het hoort’. Maar wat als het voor […]

Read More »

HALLO WERELD

Als ik slim ben en me verveel op school betekent dat nog niet dat ik meer huiswerk moet hebben! Ik denk anders, ik vind mijn eigen weg. En de onderwijsinstelling heeft het daar moeilijk mee.

Read More »